Verpakkingen2020-09-10T17:27:09+02:00

Verpakkingen: ontwikkeling en ontwerp

Presenteren, beschermen, verkopen – of alles?

Een juiste verpakking kan u veel kosten besparen. Daarnaast is het doel vaak om schade aan uw product te voorkomen en ‘last but not least’: een effectieve vormgeving en communicatie op uw verpakking zal uw omzet absoluut verhogen!

Vragen?
BEL OF MAIL ONS!

TEL. 0413 25 32 25
MAIL. INFO@INCIDO.NL

Doel

In een persoonlijk gesprek inventariseren wij uw wensen én adviseren u.
We beginnen altijd met het doel van uw verpakking;

  • Dient de verpakking te beschermen of te presenteren? Of is het doel uitsluitend efficiënt bijeen houden van producten…
  • Betreft het een doos, een blister, een zakje of een verkoopdisplay? Of een combinatie?
  • Zijn er eisen aan de omdoos, het maximale gewicht, het materiaalgebruik (denk aan milieu-keurmerken, voedselveiligheid)?

Functioneel ontwerp (vorm)

In onze studio gaan wij vervolgens aan de slag. Stap één is het functioneel ontwerp: de vorm van de verpakking. We houden rekening met zaken als materiaalverbruik, eenvoud, beschermende functie, milieu-aspecten en transport. Kostenbesparing realiseren we door;

  • Economische vorm (minder productie-afval)
  • Slim functioneel ontwerp (eenvoudiger monteren is minder arbeid)
  • Verkleinen van de verpakking (denk aan o.a. lagere transportkosten)

We zoeken dus in het functioneel ontwerp direct naar de optimale balans tussen effectiviteit en productiekosten!

Waar mogelijk ontvangt u van ons blanko modellen waarmee u kunt testen: past uw product, is de verpakking eenvoudig te monteren, uitvoeren van een valtest en/of een verzend-test. Aanpassingen voeren we door waar nodig. Zo ontstaat de bewezen perfecte verpakking die voldoet aan alle gestelde eisen!

Grafisch ontwerp (vormgeving)

Hebben we het over een eenvoudige verzenddoos? Of juist een luxe presentatie-display? We zorgen óók in het grafisch ontwerp voor een fraaie, maar vooral effectieve uitstraling – passend bij het product, uw huisstijl of een combinatie daarvan.
Vaak leggen wij u meerdere ontwerp-opties voor, welke we uitvoerig bespreken en eventueel getest kunnen worden in een nagebootste klantomgeving.

Productie

Uiteindelijk dienen de verpakkingen geproduceerd te worden! Uiteraard ontvangt u vooraf een passende prijsopgave, op basis waarvan u gedegen kunt beslissen over aantallen. Was er tijdens het functioneel ontwerp al sprake van meerdere opties, dan hebben wij u in die fase al voorzien van prijsindicaties.
In die zin zal ons voorstel nooit tot verrassingen leiden.

Tenslotte produceren wij uw verpakkingen op de meest efficiënte en effectieve wijze. Levering kan ineens, gefaseerd, vanuit voorraden en/of op meerdere adressen. Aanvullend maakt u gebruik van onze fulfilment-diensten zoals opzetten, afvullen, ompakken en distribueren.

Vragen?
BEL OF MAIL ONS!

TEL. 0413 25 32 25
MAIL. INFO@INCIDO.NL

Ga naar de bovenkant