Verlies grafische kennis

In het magazine Printmatters lazen we een artikel over het verlies van grafische inkoopkennis. Dit als gevolg van de vergrijsde inkopersmarkt. Verjonging van het personeelsbestand leidt namelijk tot verlies van gespecialiseerde grafische inkoopkennis. Een oplossing hiervoor lijkt te liggen in een betere automatisering van drukwerkinkoop.

Automatisering van drukwerkinkoop

Het ligt in de lijn der verwachtingen, dat toekomstig professionele grafisch inkopers via gespecialiseerde platvormen en webshops hun drukwerk zullen gaan inkopen. Ervan uitgaande dat de grafische kennis beter en meer geautomatiseerd kan worden. Dit vraagt uitzonderlijk veel van de ontwikkelingen in automatisering. Dat komt met name door de hoge complexiteit van het grafische product.

Er zijn overigens reeds initiatieven op het gebied van automatisering van drukwerkinkoop zichtbaar.

Het alternatief

Een goed alternatief hiervoor is natuurlijk de keuze voor een gespecialiseerd grafisch inkoopbedrijf zoals Incido. Bij een bedrijf als het onze, is deze kennis juist haar bestaansrecht. Alhoewel automatisering niet te stuiten is en door ons wordt omarmd, zal dat nooit de dialoog, de finesses van jarenlange ervaring en het ‘out of the box’ (mee)denken kunnen vervangen.

Voor alles dat wél geautomatiseerd kan worden, ontwikkelden wij al in 1998 ons eigen softwarepakket Base-IT “grafisch”. Een omvangrijk en gebruikersvriendelijke rots in onze dynamische branding!

Automatisering van drukwerkinkoop

OPENINGSTIJDEN INCIDO

Werkdagen 08:30 – 17:30
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

  +31(0) 413 25 32 25

ONS ADRES