Fusie PostNL - SANDD

Fusievergunning ongeldig

De rechtbank van Rotterdam heeft geoordeeld, dat de door de regering verleende vergunning voor de fusie van PostNL en Sandd ongeldig is. Reden is, dat deze vergunning op onzorgvuldige wijze tot stand zou zijn gekomen. Hierdoor staat de fusie op losse schroeven.

Bezwaren

De Autoriteit Consument & Markt ging eerder ook al niet akkoord met de fusie. Dit omdat door de fusie van PostNL en SANDD het bedrijf een monopoliepositie op de Nederlandse postmarkt zou verkrijgen. Het gevolg daarvan zou een forse stijging van zakelijke posttarieven (kunnen) zijn.

Het KVGO (Koninklijk Verbond van Grafische Ondernemingen) deelde deze angst. Weliswaar vanwege een iets ander belang: doordat posttarieven stijgen, zal het gebruik van digitale media versneld groeien. Het gevolg hiervan is versnelde afname van gedrukte media. En dat is iets waar het KVGO haar leden natuurlijk zo lang mogelijk voor wil behoeden.

Fusievergunning

In november 2019 legde staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken) het ACM-oordeel naast zich neer. Ze drukte de fusie erdoor. Wel stelde zij twee voorwaarden;

  • Een beperkte ruimte tot prijsverhogingen
  • Het openstellen van het PostNL-netwerk voor concurrenten

Meer informatie over het fusiedossier leest u hier (klik).

Post via Incido!

Incido beweegt voor haar klanten mee in de roerige postmarkt. Wij zijn reseller van een grote alternatieve postaanbieder. Daardoor hebben wij de beschikking over een eigen “gedeeltelijk bezorgnetwerk”. Dankzij dit netwerk hebben we directe toegang tot alle postbussen in Nederland. Daarnaast bouwen we op zeer goede contacten met de internationale postbedrijven. Hierdoor kunnen we (voor met name zakelijke post) zeer interessante tarieven bieden aan onze klanten!

Lees meer over deze dienst door hier te klikken.

OPENINGSTIJDEN INCIDO

Werkdagen 08:30 – 17:30
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

  +31(0) 413 25 32 25

ONS ADRES