Fusievergunning ongeldig

De rechtbank van Rotterdam oordeelt, dat de door de regering verleende vergunning voor de fusie van PostNL en Sandd ongeldig is. Reden is, dat deze vergunning op onzorgvuldige wijze tot stand zou zijn gekomen.

Bezwaren

Door de fusie zou PostNL een monopoliepositie op de Nederlandse postmarkt verkrijgen, reden voor de Autoriteit Consument & Markt niet akkoord te gaan met de fusie. Men vermoedde een forse stijging van zakelijke posttarieven. Het KVGO (Koninklijk Verbond van Grafische Ondernemingen) deelde deze angst; door de stijging van posttarieven zou een versnelde groei van digitale media tot gevolg hebben – uiteraard ten koste van gedrukte media.

Fusievergunning

In november 2019 legde staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken) het ACM-oordeel naast zich neer en drukte de fusie erdoor. Wel stelde zij twee voorwaarden; een beperkte ruimte tot prijsverhogingen én het openstellen van het PostNL-netwerk voor concurrenten.

Meer informatie over het fusiedossier leest u hier (klik).

Post via Incido!

Incido beweegt voor haar klanten mee in deze roerige postmarkt. We zijn reseller van een grote alternatieve postaanbieder en hebben daardoor de beschikking over een gedeeltelijk eigen netwerk. Dit levert directe toegang tot alle postbussen in Nederland op, evenals zeer goede contacten met de internationale postbedrijven. Hierdoor kunnen we voor m.n. zakelijke post interessante tarieven bieden aan onze klanten. Lees meer over deze dienst door hier te klikken.

OPENINGSTIJDEN INCIDO

Werkdagen 08:30 – 17:30
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

  +31(0) 413 25 32 25

ONS ADRES