Verlies grafische kennis

In het magazine Printmatters lazen we een artikel over het verlies van grafische inkoopkennis, ten gevolge van de vergrijsde inkopersmarkt; verjonging van het personeelsbestand leidt tot verlies van gespecialiseerde grafische inkoopkennis.

Automatisering

Het ligt in de lijn der verwachtingen, dat toekomstig professionele grafisch inkopers via gespecialiseerde platvormen en webshops hun drukwerk zullen gaan inkopen. Ervan uitgaande dat de grafische kennis beter en meer geautomatiseerd kan worden. Dit vraagt uitzonderlijk veel van de ontwikkelingen in automatisering, gezien de hoge complexiteit van het grafische product. Er zijn overigens reeds initiatieven op dit gebied zichtbaar.

Het alternatief

Een goed alternatief hiervoor is natuurlijk de keuze voor een gespecialiseerd grafisch inkoopbedrijf zoals Incido, waar deze kennis juist het bestaansrecht is. Alhoewel automatisering niet te stuiten is en ook door ons wordt omarmd, zal dat nooit de dialoog, de finesses van jarenlange ervaring en het ‘out of the box’ (mee)denken kunnen vervangen.

OPENINGSTIJDEN INCIDO

Werkdagen 08:30 – 17:30
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

  +31(0) 413 25 32 25

ONS ADRES