A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S [T] U V W X Y Z

 

Tapeflex
Een zelfklevend kunststof tapeje of klemmetje, dat op de pin-feed gaten de verschillende banen kettingformulieren op elkaar houdt.
Zie ook: crimplock.

^

Two-up (2-up)
In de productie van rotatiedrukwerk is vaak sprake van two-up of 2-up. In dit geval worden er twee stuks van het te produceren drukwerk, nst elkaar op een papierbaan geplaatst. Hiermee wordt feitelijk de productiesnelheid van een rotatiepers verdubbeld.

Zo is er bij een oplage van bijvoorbeeld 500.000 vel briefpapier welke 2-up gedrukt wordt, sprake van slechts 250.000 druks.

Wat k wel gedaan wordt, is briefpapier en vervolgpapier naast elkaar te plaatsen, waardoor beiden dus heel voordelig kunnen worden geproduceerd: er hoeft tenslotte maar n stel drukplaten te worden gemaakt voor twee verschillende drukwerken.
Vereiste is in dat geval uiteraard wel, dat de gebruikte drukKLEUREN overeenkomen. Daarnaast is het gevolg, dat beide drukwerken in een gelijke oplage zullen worden opgeleverd.

^

Trichlooretheen
Oplosmiddel (ook wel: 'drukkerstroost') dat vroeger in de drukkerij gebruikt werd om drukvormen schoon te maken. Werd rond 1960 verboden.

^

TCF
TCF (Total Chlorine Free; geheel chloorvrij) is een de papierindustrie gebruikte term om aan te duiden dat er in de pulp-productie geen enkele chloorverbinding wordt gebruikt ter bleking van het papier.

^

Twaalf inch (12 inch)
Standaard lengte voor kettingpapier.

Tip; om de lengte in inches te berekenen van een bestaand vel kettingpapier, telt u het aantal pinfeedgaatjes van n vel en deelt dat door twee.

^

Volg ons op:

Carbon Neutral Website

Liessentstraat 11
5408 SB Volkel

Postbus 218
5400 AE Uden

Tel.: (0413) 25 32 25
Fax: (0413) 27 19 17